Încă două localităţi aprovizionate cu carte în cadrul Acţiunii „Pentru Cartea Moldovei”!

04 Octombrie 2011
Cărţi despre vampiri şi aventurile lui Harry Potter. Sunt lecturile obişnuite a elevilor de astăzi. Aşa cum bibliotecile din ţară nu au mai făcut achiziţii de ani de zile, tinerii citesc ce găsesc pe Internet sau nu citesc deloc.
Încă două localităţi aprovizionate cu carte în cadrul Acţiunii „Pentru Cartea Moldovei”!
Cărţi despre vampiri şi aventurile lui Harry Potter. Sunt lecturile obişnuite a elevilor de astăzi. Aşa cum bibliotecile din ţară nu au mai făcut achiziţii de ani de zile, tinerii citesc ce găsesc pe Internet sau nu citesc deloc. Profesorii şi bibliotecarii ridică din umeri. Nu ar fi o problemă atât de mare, dacă lecturile noii generaţii nu ar fi atât de departe de cărţile pe care în mod firesc ar trebui să le citească cei mici pentru cultura lor generală.

Aceeaşi situaţie şi în raionul Rezina. La biblioteca gimnaziului din satul Lalova ultima achiziţie de carte a fost făcută 5 ani în urmă.
În lipsa cărţilor, pasiunea pentru operele clasicilor pierde teren în ritm vertiginos. Elevii de astăzi preferă cărţi scoase de pe internet sau cumpărate din străinătate. În lipsa banilor pentru achiziţii bibliotecile rămân la mâna donaţiilor.

Pentru a sprijini lectura, în cadrul proiectului "Pentru Cartea Moldovei", Fundaţia Edelweiss a făcut o donaţie de cărţi elevilor din Lalova. Au fost îmbogăţite şi stocurile bibliotecii orăşeneşti din raionul Şoldăneşti. În cadrul proiectului pentru Cartea Moldovei, Fundaţia Edelweiss a donat aproximativ 15 mii de cărţi în bibliotecile din ţară.