Final de audiţii la Chişinău Youth Orchestra

29 Aprilie 2013
74 de instrumentişti tineri şi talentaţi au participat la audiţii pentru a câştiga un loc în Chişinău Youth Orchestra. Toţi aceşti tineri au avut şansa de a-şi demonstra talentul în faţa unui juriu format din instrumentişti şi dirijori din Moldova şi România.
Final de audiţii la Chişinău Youth Orchestra
74 de instrumentişti tineri şi talentaţi au participat la audiţii pentru a câştiga un loc în Chişinău Youth Orchestra. Toţi aceşti tineri au avut şansa de a-şi demonstra talentul în faţa unui juriu format din instrumentişti şi dirijori din Moldova şi România. Iar cei care se vor califica mai departe vor face parte dintr-un proiect muzical de amploare, sprijinit de Fundaţia Edelweiss – Turneul Muzică clasică pentru TOŢI.

Proiectul de muzică clasică va da ocazia celor mai talentaţi instrumentişti din Republica Moldova să susţină, anul acesta, concerte pe scene din ţară şi de peste hotare. Iniţiatorul şi coordonatorul acestui proiect este tânărul dirijor al orchestrei, Adriano Marian. “Audiţiile sunt foarte importante pentru un astfel de proiect pentru ca orice tânăr talentat să aibă şansa de a se promova. Suntem foarte mulţumiţi că avem parteneri de nădejde, iar din acest an Fundaţia Edelweiss s-a alăturat”, a precizat Andriano Marian.

„Muzică Clasică pentru TOŢI” este un proiect cultural transnaţional, organizat în premieră în Republica Moldova.