Anastasia Lazariuc se implică în Campania Renaşte Moldova, cu o donaţie pentru modernizarea Institutului Mamei şi Copilului

09 Mai 2014
Cunoscuta interpretă Anastasia Lazariuc s-a alăturat astăzi campaniei Renaşte Moldova, cu o donaţie de 10.000 de lei care vor fi folosiţi pentru modernizarea Institutului Mamei şi Copilului din Chişinău. Anastasia Lazariuc s-a născut la Institutul Mamei şi Copilului şi tot aici i-a dat naştere fiicei sale, în urmă cu 32 de ani. Ea a decis să se implice după ce a auzit de obiectivele ambiţioase ale campaniei în urma unei discuţii cu Vlad Plahotniuc, fondatorul Fundaţiei Edelweiss
Anastasia Lazariuc se implică în Campania Renaşte Moldova, cu o donaţie pentru modernizarea Institutului Mamei şi Copilului
Cunoscuta interpretă Anastasia Lazariuc s-a alăturat astăzi campaniei Renaşte Moldova, cu o donaţie de 10.000 de lei care vor fi folosiţi pentru modernizarea Institutului Mamei şi Copilului din Chişinău. Anastasia Lazariuc s-a născut la Institutul Mamei şi Copilului şi tot aici i-a dat naştere fiicei sale, în urmă cu 32 de ani. Ea a decis să se implice după ce a auzit de obiectivele ambiţioase ale campaniei în urma unei discuţii cu Vlad Plahotniuc, fondatorul Fundaţiei Edelweiss.

Anastasia Lazariuc a declarat că a s-a alăturat campaniei cu toată dragostea şi speră ca tot mai multe persoane să se implice. „Faceţi ceva minunat, puneţi bază pe calitatea pe care trebuie să o aibă acest spital. Chiar dacă ţara noastră are probleme, şi mamele din Moldova merită să nască în condiţii cât mai bune. Ştiu că s-au mai făcut donaţii. Aşa că şi eu am venit cu o donaţie personală, simbolică, dar pe care o fac din toată inima, anume 10 000 lei”.

Directorul general al Institutului Mamei şi Copilului, Ştefan Gaţcan, s-a arătat impresionat de gestul Anastasiei Lazariuc şi a reiterat obiectivul campaniei. „Ne propunem ca în cadrul campaniei Renaşte Moldova să acumulăm 1 milion de euro. Împreună cu oameni de bună credinţă, ne propunem să renovăm această instituţie medicală şi să ridicăm la nivel înalt grija pentru mamă şi copil”.

Amintim că, anterior, mai multe vedete din Moldova şi din străinătate, inclusiv Tania Cergă, Cătălin Josan şi interpreta letonă Laima Vaikule, au făcut donaţii importante în cadrul campaniei Renaşte Moldova.

Campania se bucură de sprijin din partea Fundaţiei Edelweiss şi este susţinută de fondatorul acesteia, Vlad Plahotniuc, care a făcut cea mai mare donaţie de până acum.

Banii colectaţi pe parcursul unui an de zile vor fi folosiţi pentru lucrări de reparaţii, modernizare şi achiziţionarea de aparatură medicală pentru pacienţii Institutului Mamei şi Copilului. Pe parcursul acestui an vor avea loc şase etape de modernizare la Institutul Mamei şi Copilului, pe măsură ce vor fi colectaţi banii necesari.

Chişinău

9 mai