Au început reparaţiile capitale la Institutul Mamei şi Copilului.

23 Aprilie 2014
Echipa de medici de la conducerea Institutului Mamei şi Copilului a prezentat, astăzi, Planul de renovare şi modernizare, care va fi realizat cu ajutorul fondurilor colectate în cadrul campaniei RENAŞTE MOLDOVA.
Au început reparaţiile capitale la Institutul Mamei şi Copilului.
Echipa de medici de la conducerea Institutului Mamei şi Copilului a prezentat, astăzi, Planul de renovare şi modernizare, care va fi realizat cu ajutorul fondurilor colectate în cadrul campaniei RENAŞTE MOLDOVA.

Astfel, în decurs de un an, Institutul Mamei şi Copilului urmează să treacă prin 6 etape mari de reparaţii, toate având ca obiectiv creşterea confortului şi siguranţei pentru pacienţii care trec pragul maternităţii. Sunt planificate lucrări de reparaţii la două etaje şi la holul de intrare, renovarea secţiei de internare, reparaţii în două saloane de ginecologie, două săli de examinare şi triaj, 3 săli de naştere, o sală de chirurgie, 7 cabinete de proceduri, 8 saloane pentru paciente, un salon intensiv, 8 laboratoare şi amenajarea primului Centru de screening prenatal dintr-un spital de stat.

Potrivit Planului de renovare şi modernizare, la finalul perioadei de reparaţii, pacienţii care vor veni la Institutul Mamei şi Copilului vor beneficia de condiţii moderne încă de la intrarea lor în curtea spitalului. “Proiectul de renovare şi modernizare este o necesitate vitală, la finalul căruia vom putea oferi asistenţă de calitate. Obiectivul nostru este să atingem acel standard calitativ cu privire la siguranta şi confortul mamelor şi copiilor”, a declarat directorul general Ştefan Gaţcan. La rândul său, Aliona Lupaşcu, şeful secţiei de lăuzie, a explicat cât este de important pentru nou născuţi să aibă parte de condiţii sanitare în toate saloanele. “Rezultatele acestui proiect vor fi asigurarea unui confort maximal pentru paciente şi ridicarea indicelui privind respectarea igienei necesare mamei şi copilului său", a spus medicul.

Dintre cele 6 etape de reparaţii, pentru care este necesară colectarea a aproximativ 1 milion de euro, cele mai constisitoare lucrări vor fi cele pentru renovarea şi modernizarea sălilor de naştere, a salonului de chirurgie şi a saloanelor pentru paciente.

Astăzi, după 10 zile de la lansarea campaniei de colectare de fonduri RENAŞTE MOLDOVA, datorită donaţiilor generoase care au fost făcute, la Institutul Mamei şi Copilului au putut fi demarate lucrările pentru renovarea Secţiei de internare. O problemă cu care se confruntă medicii în cadrul acestei Secţii este reţeaua de electricitate care este foarte veche, zilnic având loc circa 12 pene de curent.

Institutul Mamei şi Copilului va informa permanent opinia publică cu privire la progresul reparaţiilor efectuate. Mai multe informaţii despre Planul de renovare şi modernizare, precum şi informaţii privind metodele prin care se pot face donaţii în beneficiul Institutului Mamei şi Copilului se află pe pagina oficială a campaniei www.renastemoldova.md.