Beneficiarii Edelweiss, Olga şi Dorel, la sfinţirea locuinţei noi!

03 Noiembrie 2010
Echipa „Edelweiss” a participat la sfinţirea casei familiei Boian, sinistraţi după inundaţiile din vara acestui an din raionul Hânceşti. Astăzi, ei trăiesc în noua lor locuinţă din satul Micăuţi, r-nul Străşeni donată de către Fundaţia Edelweiss.
Beneficiarii Edelweiss, Olga şi Dorel, la sfinţirea locuinţei noi!
Echipa „Edelweiss” a participat la sfinţirea casei familiei Boian, sinistraţi după inundaţiile din vara acestui an din raionul Hânceşti. Astăzi, ei trăiesc în noua lor locuinţă din satul Micăuţi, r-nul Străşeni donată de către Fundaţia Edelweiss. Familia Boian a ţinut ca la sfinţirea casei să participe şi echipa Edelweiss, căreia i s-a alăturat şi Părintele Nicolae Ciobanu, Consilierul Cultural al Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove care a oficiat slujba de sfinţire a casei. Părintele Ciobanu a dăruit familiei Boian o Sfântă Scriptură şi câteva iconiţe.

Şi pentru ca tradiţia spune că la casă nouă se vine cu un cadou, membrii Fundaţiei Edelweiss, prezenţi la eveniment, au oferit soţilor Boian mai multe cadouri: „Din partea fundaţiei Edelweiss şi a fondatorului, vreau să vă urez mult noroc şi succes în noua casă!” a zis Aneta Serbusca, Directorul Executiv al Fundaţiei „Edelweiss”.

Familia Boian s-a instalat în locuinţă cu aproximativ trei luni în urmă. De atunci sunt preocupaţi de grijile gospodăriei. În zadar au muncit pe rupte ca să-şi pună gospodăria pe picioare şi să-şi vadă cei trei copiii crescând mari în casa lor. Totul a fost în zadar. Disperarea i-a îndemnat să ceară ajutorul fundaţiei Edelweiss care le-a dăruit o casă, în satul de baştină al lui Dorel Boian. Aici au luat-o de la capăt.

In ziua când fondatorul Edelweiss Vlad Plahotniuc le-a înmânat cheile de la noua lor casa, Dorel a declarat: „am început să cred în proverbul , Dumnezeu a vrut să ne întoarcă în satul unde am crescut alături de cei dragi, iar Fundaţia Edelweiss ne-a ajutat să căpătăm încredere în noi înşine.” Acum Olga si Dorel Boian, împreuna cu cei 2 copilaşi ai lor sunt pe punctul de a avea o gospodărie în adevăratul sens al cuvântului. Roman Boian, este elev in clasa 1 in şcoala din Micăuţi, iar mezinul de 2 ani Petrica si-a făcut deja prieteni noi si frecventează grădiniţa din sat, astfel gospodina având timp sa se ocupe mai mult de gospodăria oferita de Edelweiss.