O şcoală renovată şi o sală de sport complet reutilată vor primi de 1 septembrie copiii din Grozeşti din partea Fundaţiei EDELWEISS

25 August 2010
Parteneriatul social între sectorul privat şi instituţiile de învăţământ rămâne de multe ori singura şansă pentru cele din urmă pentru a supravieţui şi a oferi noii generaţii o educaţie adecvată zile de astăzi.
O şcoală renovată şi o sală de sport complet reutilată vor primi de 1 septembrie copiii din Grozeşti din partea Fundaţiei EDELWEISS
Parteneriatul social între sectorul privat şi instituţiile de învăţământ rămâne de multe ori singura şansă pentru cele din urmă pentru a supravieţui şi a oferi noii generaţii o educaţie adecvată zile de astăzi. Pe parcursul ultimelor luni Fundaţia EDELWEISS a reutilat mai multe săli de studii ale şcolii din s. Grozeşti, r-l Nisporeni, a reparat sala de sport şi a dotat-o cu aparate de forţă performante.

în cadrul vizitei la şcoala din Grozeşti, Directorul Executiv EDELWEISS, Aneta Serbuşca a menţionat că educaţia este una dintre cele mai importante direcţii de activitate a fundaţiei şi din această cauză suportul acordat acestei şcoli şi altor instituţii de învăţământ va continua. Doar în acest an, pentru lucrări de reparaţie şi amenajare a scolii, dotare cu echipament şi cărţi de către Edelweiss au fost alocate peste 500 mii lei.

Directorul şcolii, Nina Jalbă, a spus că “suportul acordat de stat ajunge doar pentru supravieţuirea instituţiilor de învăţământ, dezvoltarea acestuia fiind lăsată de cele mai multe ori la discreţia unor granturi, bani colectaţi de la părinţi sau ce se întâmplă spre regret destul de rar, susţinerea din partea unor lideri ai business-ului din Republica Moldova. În acest context suportul acordat de către Vlad Plahotniuc, rămâne a fi singura şansă pentru copiii din Grozeşti dorinţa de studii a cărora era frânată până nu demult dotările insuficiente a şcolii”.

Şcoala din satul Grozeşti este singura instituţie de învăţământ din acestă localitate. Aceasta se află sub patronajul Fondatorului EDELWEISS, Vlad PLahotniuc, din anul 2005.