Peste 100 de micuţi din raionul Glodeni au fost consultaţi gratuit în cadrul campaniei „Renaşte Moldova”

03 August 2016
Cabinetul medical mobil al campaniei „Renaşte Moldova. Cabinetul Pediatric”, iniţiată de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”, a parcurs circa 170 de km pentru a ajunge în satul Balatina, din raionul Glodeni, unde a fost primită cu bucurie de către localnici.
Peste 100 de micuţi din raionul Glodeni au fost consultaţi gratuit în cadrul  campaniei „Renaşte Moldova”
Cabinetul medical mobil al campaniei „Renaşte Moldova. Cabinetul Pediatric”, iniţiată de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”, a parcurs circa 170 de km pentru a ajunge în satul Balatina, din raionul Glodeni,  unde a fost primită cu bucurie de către localnici. 

Într-o singură zi, peste 100 de copii au trecut pragul cabinetului pediatric, iar în urma consultaţiilor  medicii au depistat zeci de patologii la micuţi, printre care cele cardiovasculare, afecţiuni respiratorii şi carii dentare. „Problemele sunt din cele mai diverse, începând cu afecţiuni stomatologice, care se întâlnesc la majoritatea copiilor, afecţiuni din sfera ORL şi  patologii cardiace. Recomandăm părinţilor să se adreseze la Institutul Mamei şi Copilului pentru consultaţii gratuite la medicul specialist”, a spus medicul pediatru, Mariana Capcelea, unul dintre specialiştii implicaţi în campanie.

Părinţii au fost  încântaţi de ideea proiectului şi de cabinetul mobil dotat cu echipamentul modern, inclusiv cu ecograf, mai ales că în satul lor sunt medici de familie, dar nu există echipamente medicale pentru a depista anumite patologii.„E foarte bine că această rulotă a ajuns şi în localitatea noastră, mai ales că nu toţi avem posibilitate să ne ducem la Chişinău ca să facem  toate examenele medicale necesare. Mulţumim celor care s-au gândit la noi”, a declarat mama unui micuţ consultat de specialiştii din cadrul Cabinetului pediatric mobil.

Orarul complet al Cabinetul pediatric ambulant „Renaşte Moldova”, care a ajuns deja în peste 60 de localităţi ale ţării şi a oferit consultaţii gratuite la peste 4000 de copii,  poate fi urmărit pe site-ul www.edelweiss.md. Această acţiune face parte dintr-o campanie  organizată de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc ”Edelweiss” în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii.