Familia de sinistraţi Brânză se bucură de noua lor locuinţă!

04 Noiembrie 2010
Familia Brânză a beneficiat de program de ajutorare a sinistraţilor din zonele inundate al Fundaţiei Edelweiss.
Familia de sinistraţi Brânză se bucură de noua lor locuinţă!
O familie de sinistraţi din satul Sărăteni, Hânceşti, au trecut în casă nouă. După revărsarea Prutului din această vară cei nouă membri ai familiei Brânză au rămas fără casă. Ei au fost nevoiţi să locuiască mai mult timp în grajdul animalelor. Nu aveau unde să se spele, iar de multe ori nici ce mânca, urgia apelor le-a distrus toată averea adunată de-o viaţă. Familia Brânză a beneficiat de program de ajutorare a sinistraţilor din zonele inundate al Fundaţiei Edelweiss.

Fondatorul organizaţiei, Vlad Plahotniuc, a dat o adevărată lecţie de viaţă oferindu-le locuinţe noi. În cadrul campaniei „Împreună Reuşim!” echipa Edelweiss, le-a purtat o vizită ca să vadă cum o mai duc tinerii gospodari la casă nouă.

Apa le-a înghit averea, dar nu şi pasiunile. Victor Brânză este pasionat de porumbei pe care îi îngrijeşte ca pe proprii copii. O singură grijă are: “Sa nu-i mănânce hultanul!”

Griji cotidiene are şi nevasta casei, care pe lângă soţie iubitoare, mamă grijulie, trebuie să fie şi elevă silitoare la liceul din sat. După ce a născut-o pe fiica sa, Maria, şi-a întrerupt studiile la şcoala generală, iar anul acesta a decis să susţină bacalaureatul după care sa aplice la facultate.

Cea mai fericită de noua casă oferită de Edelweiss se pare a fi micuţa familiei, Nicoleta. Pentru fetiţa de numai 3 ani, părinţii, au deja un viitor scris pentru ea. „Ce-o să vrea ea acea o sa devină. Noi o sa ne străduim sa o ajutăm, să-i facem un viitor frumos” spun părinţii fetiţei.

Chiar dacă mai sunt multe de făcut pe lângă casă, familia Brânză, este gata să depună toate eforturile pentru a reuşi să pună pe roate o gospodărie mare. În curând Maria va împlini 22 de ani. Plină de speranţe, aceasta, abia aşteptată ca să-şi conducă fiica în prima zi de şcoală.