Campania „Impreună Reuşim!” acasă la familia Ababei

05 Noiembrie 2010
În cadrul campaniei “Împreuna Reuşim!” lansată în noiembrie, Fundatia “Edelweiss” a vizitat Familia Ababei, ce au suferit în urma inundatiilor din vara 2010.
Campania „Impreună Reuşim!” acasă la familia Ababei
În cadrul campaniei “Impreuna Reusim” lansata in noiembrie, Fundatia “Edelweiss” a vizitat Familia Ababei, ce au suferit in urma inundatiilor din vara 2010. Ei spun că, noua locuinţă donată de fundaţia Edelweiss în cadrul campaniei de ajutorarea a sinistraţilor este pe gustul lor şi are suficient spaţiu pentru a primi oricât de mulţi vizitatori.

Pentru familia Ababei din satul Sărăteni Hânceşti, timpul s-a oprit în loc odată ce apele Prutului le-au înghiţit casa şi ogoarele. Rămaşi fără nimic, ei nu mai sperau vreodată să vadă luminiţa de la capătul tunelului. Totuşi s-a ivit. Fundaţia Edelweiss le-a dăruit o casă în satul Bujor, în care, ei încearcă să-şi clădească o altă viaţă.

„Ne-am acomodat uşor in noua noastră casa, cu vecinii ne-am împrietenit, nici nu-mi vine sa cred când mă gândesc cat de norocoasa sunt pentru ca am primit aceasta casa in dar” zice gospodina casei, Lilia Ababei. Acum ei sunt în pregatiri pentru nuntă, odată cu stabilirea traiului în noua lor casă vor să-şi mărite fata.

Ion Ababei mai are planuri de constructie imprejurul casei si are toate şansele ca planurile să i se realizeze din moment ce munceste cu pasiune. Atât capul familiei, cât şi fiul lucrează la construcţia caselor pentru sinistraţii din raionul Hânceşti şi primesc un salariu decent.

Un singur lucru îl îngrijorează că alţi consăteni de-ai lui nu vor avea unde locui la iarnă, din moment ce construcţiile caselor sunt departe de a fi finalizate.