Un set de cărţi primit de Biblioteca din Briceni.

26 August 2011
Şi-au completat fondul de carte ultima dată tocmai cu 20 de ani în urmă. Vorbim despre mai multe biblioteci din ţară, în care cele mai noi cărţi, sunt mai vechi decât independenţa Republicii Moldova.
Un set de cărţi primit de Biblioteca din Briceni.
Şi-au completat fondul de carte ultima dată tocmai cu 20 de ani în urmă. Vorbim despre mai multe biblioteci din ţară, în care cele mai noi cărţi, sunt mai vechi decât independenţa Republicii Moldova. Cel mai grav este în Briceni, unde se cheltuie doar 50 de bani pe cap de locuitori pentru achiziţii de carte.

Văzând problema cărţilor în acest raion, Fundaţia Edelweiss a venit cu o donaţie de carte în cadrul Campaniei „Pentru Cartea Moldovei”. Biblioteca raională va repartiza în unele sate o parte din donaţia de cărţi oferită de fundaţie.

Fondatorul „Edelweiss”, Dl Vlad Plahotniuc a declarat: "Investiţia în domeniul educaţiei o consider benefică, utilă şi absolut necesară. Cu atât mai mult că o parte din aceste cărţi vor pleca în bibliotecile săteşti, care nu au aşa o dotare, sunt lipsite de cărţile care mai există încă în alte biblioteci. Aşa o investiţie se recuperează."

În cadrul proiectului "Pentru Cartea Moldovei", Fundaţia "Edelweiss" va oferi 15 mii de cărţi. Pe lângă biblioteci, va avea de câştigat şi editura de stat Cartea Moldovei, care se confruntă cu dificultăţi financiare.